Miért népszerű az A vonalú menyasszonyi ruha?

Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy a menyasszonyok körében valamennyi felmérés szerint az A vonalú menyasszonyi ruha a legnépszerűbb.  Az azonban már meglepőbb, hogy a legtöbb divattervező szerint is az A vonalú esküvői ruha a legszebb. Miért van ez? Mi az, amit egy A vonalú menyasszonyi ruha tud, és a többi nem? Van mögötte valóság, vagy csak egy legendával állunk szembe? Ennek és még néhány titoknak járunk utána cikkünkben.

Könnyű felismerni egy tipikus A vonalú menyasszonyi ruhát, hiszen a nevét is onnan kapta, hogy egy A betűt formál. A ruha felső része szorosan a testre illeszkedik, követi annak vonalát, a legtöbbször beépített fűzővel. A derékvonaltól (egyes ruháknál már a mellrésztől, míg másoknál egy kicsit lentebbről, a csípővonaltól) lágyan, fokozatosan bővül a ruha, egészen a szegélyéig, így formázva meg a ruha nevében visszaköszönő A betűt. Ami megkülönbözteti a báli fazonú ruhától, hogy itt a derék és a csípő területén is szépen felfekszik a ruha anyaga, nincs nagy volumen, nincs nagy mennyiségű anyag használat.

További jellemzője az A vonalú menyasszonyi ruháknak a testhez simuló míder, melyet egybevarrnak a szoknyával. A míder lehet pánt nélküli, többféle pántos, rövid-, illetve hosszú ujjú vagy ejtett vállú. A szoknyához általában kisebb abroncs is elegendő, míg maga a szoknya lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus. A derékvonal általában hagyományos, de lehet akár ejtett is. Az A vonalú menyasszonyi ruhák lehetnek akár kétrészesek is, a felső- és a szoknyarész készülhet különböző anyagokból is.

Foglalj időpontot!

Nyitvatartás